Cryptomoneda CCOIN: Descriere

 

CCOIN este o cryptomoneda, fondata in iulie 2016, codata si dezvoltata de Alexandru Marius Stratulat, in Solidity (limbaj de programare creat in reteaua Ethereum), initial ca un combustibil (fuel in urmatoarele randuri) ce va alimenta tranzactii spreciice exchangerilor de cryptomonede (momentan in jur de 70), combustibil folosit in absortia si achitarea comisionanelor ce sunt necesare in tranzactiile de acest tip, de la taxele create de fiecare cryptomoneda dar si taxele cerute de fiecare companie din spatele exchangerelor.

Acest scop initial, de a fii un alt exchanger de cryptomonede, intr-adevar, avand un scop precis de a anula comisionale aferente tranzactiilor, a fost upgradat pentru a indeplinii acel “tabu” , “imposibil”, momentan, in tranzactiile financiare clasice, cel in care CCOIN va fi folosit pentru a anula comisioanele aferente tranzactiilor de transfer intre persoane (servicii similiare Western Union, Moneygram, Westaco Express), dar si de a acorda discount oricarei facturi, tot necomisionabil prin sistem de plata factura.

La momentul punerii spre vanzare a CCOIN, aceste sisteme ce tin de reteaua CCOIN, vor fii functionale, insa le vom tine limitate pe toata perioada Beta timp de 6 luni, doar pentru a perfectiona sistemul si al extinde la nivel global, fara erorile inerente.

In aceast perioada se v-a consulta si pune de acord cu legislatia celorlalte tari, pentru a putea duce solutia noastra la idealul nostru, cu intindere pe toate continentele.

Sistemul de creeare a CCOIN este ERC20, parte dupa cum spuneam a Ethereum, cantitatea preminata fiind limitata la 63.009.000 CCO.

Diferenta fata de alte cryptomonede, precum si decizia de a le premina este cauzata de necesitatea folosirii in totalitate in alimentarea ca si fuel, intregului sistem, la anularea comisioanelor si acordarea discountului pe facturi.

Mai departe punem la dispozitie datele concrete despre modalitatea impartii acestora, precum si cateva detalii.

Prima parte, reprezentand 1/3, respectiva 21.003.000 vor fii folositi pentru achitarea cheltuielilor de dezvoltare catre intreaga echipa, precum si a costurilor ridicate de punere in legalitate a monezii si tuturor serviciilor din ecosistem, hardware-ul necesar, salariilor, logisticii, ambasadorilor, cheltuielile de promovare dar si sistemului de recompensare (bounty).

Partea a doua, 2/3 din moneda, va fii disponibila in totalitate pentru programul de vanzare (ICO), ce v-a putea fii accesat la nivel global, pentru orice persoana fizica si juridica.

Programul CCOIN de vanzare va fii anuntat cu 30 zile in prealabil pe site-urile CCOIN NETWORK< dar si pe aplicatiile aferente.

Perioada ICO va fii de 45 zile, dupa cum urmeaza:

 • In primele 15 zile, pretul unei singure unitati CCO va fii de 8.75 USD, limitand insa canitatea CCO achizitionabila pe un singur cont la 100.000 CCO, insa nu limitam un cumparator la un numar stabilit de conturi, aceste conditii sunt pentru toate 45 de zile, pe perioada vanzarii.

In cazul in care, un client doreste achizitionarea unei cantitati mai mare de 100.000/cont, se poate cere in mod express o derogare de la regula prin contact direct cu noi.

 • In partea a doua a vanzarii, respectiv ziua 15-30, pretul va fii crescut la 9.25 USD
 • In cea de-a 3-a parte, si ultima din ICO, ziua 30-45, pretul va fii stabilit la 9.75 USD/CCO.

Daca inchidem vanzarea fara epuizarea totala a celor 21.003.000 CCO, canitatea ramasa va fii disponibila pe site, pretul insa va fii stabilita la o medie de pret/CCO raportata la marii exchangeri din piata.

Cea de-a 3-a parte, din CCO eliberati 3/3 va fii utiliazata numai pentru a alimenta sistemul de plati si cel de transfer de bani intre persoane.

Aici toata canitatea de CCO, respectiv 21.003.000 CCO va fii disponibila si tranzactionabila conform detaliilor expuse pe site-urile noastre, dar si pe alte aplicatii (AtmPay, AtmT. CCOIN WALLET).

Canitatea de CCO aflata in uzul celor 2 sisteme a fost evaluata la approx. 85.012.000 USD, calculul a fost facut la cotatia ultimei perioade de vanzare ziua 30 – 45 la 9.75 USD.

 

Ecosistemul CCOIN

 

Dupa cum am aratat in prima parte a Whitepaper-ului CCO este Fuel-ul in acest eosistem financiar, creeat pe baza cryptocurrency, fara comisionae, sigur (aici nivelul de criptare este de 512 bytes, fata de 128, atat cat il au bancile si alte institutii financiare in standard) cat se poate de anonimizat (aici pot fii operate schimbari in functie de tara unde operam si legislatia aferenta), insa CCOIN sub nici o forma nu va cere date personale.

 

Automatic Transfering Money – Romania (AtmT)

 

In aceasta retea ATMT, reprezinta unul dintre principalele doua obiective, prin site-ul si aplicatia noastra, punem la dispozitie solutia dezvoltata pentru a „rezolva” trei dintre problemele din tranzactiile bancare standard. (aici ne referim la transferurile de bani).

 1. Comisionale enorme cerute de toate celelalte companii de pe piata.
 2. Timpul pierdut pentru a executa aceste tranzactii, dar si durata lor.
 3. Siguranta, care se pare de la inceputul erei Internetului este una precara, dovada fiind fraudarea intensa.

Timpul pierdut, comisioanele enorme cerintele exagerate de documentatie, securitatea lamentabila, toate au dust la dezvoltarea ATMT, solutia ideala pentru toate problemele enumerate.

Totodata, pentru a primii sau trimite bani, trebuiesc gasite locatiile unde se executa astfel de tranzactii, aici ATMT simplifica enorm lucrurile, fiind necesara doar o conexiune la Internet, cunostiinte minime de operare, trebuie doar sa se acceseze un website sau de pe telefon, aplicatia, apoi completarea unor minime detalii personale, dar avand si in acest caz un asistent virtual, un videoclip demonstrativ, dar si contact cu un operator 24/24.

Si pentru a primii bani, un bancomat (din cele cateva milioane existente)/

Daca dispuneti de un cont deja si de CCO, tranzactia se executa in cateva clipe, iar banii ii puteti ridica imediat.

Pentru o mai clara expicatie despre serviciul ATMT va prezentam in cativa pasi modalitatea de uz:

 1. Clientul acceseaza ATMT.RO/ATMTRANSFER.RO sau aplicatia ATMT, unde creeaza un cont cu urmatoarele cerinte minime, ce au rostul de a individualiza fiecare cont si al securiza: nume, prenume, adresa de email si nr. de telefon; urmat de cerinta de a crea parola si a opta pentru un al doilea factor de autentificare (amprenta/intrebare secreta/cod unic de sms).
 2. Dupa creearea contului i se va creea un portofel (wallet) CCOIN, unde i se va atribuii in mod automat un cont de CCO, moment in care se poate opta pentrul unul sau mai mutle carduri legate la contul CCOIN. In acest caz va fii necesara si o adresa la care se va/vor emitte cardul/cardurile.
 3. Dupa acesti pasi, clientul poate alege dintr-o varietate mare de modalitati de a cumpara CCOIN (cum am ratat mai devreme – combustibilul (FUEL) necesar) tranzactiilor de transfer de bani), cum ar fii:
 • instant prin PaySage, cu card bancar, Paypal, ZebraPay
 • cu durata prin transfer bancar (24h-72h) sau personal in Bucuresti (la sediu) sau pentru suma de peste 500$ intalnirea cu un agent CCOIN.

Pe site-ul nostru veti gasii o lista completa cu totalitatea metodelor de plata existente, deoarece dorim ca CCOIN sa cuprinda pe cat posibil, orice metoda va poate fii la indemana.

Dupa ce ati achizitionat CCOIN si acestia sunt disponibili pe cont (pe Wallet-ul CCOIN) sunteti gata pentru urmatorul pas.

 1. Transferul – Cantiatea de CCO disponibila poate fii acum transferata fie catre un alt cont CCO (instant, de regula 1-3 secunde) fie pe cardul atasat (tot instant, de regula 1-3 secunde). Daca acestia vor fii mutati pe card, vor putea fii accesati imediat din orice colt al lumii. La orice bancomat sau la POS (Point of sale), la magazin.

Mai jos facem o schita pentru a arata cum banii se plimba in sistem si rezultatul final.

A Client X – 100 RON / Cumpara CCOs B ATMT / 100 RON CCOIN (100 RON) CCO + FEES / CCO C 100 RON ATM D 100 RON cash

 1. Clientul plateste 100 Ron catre ATMT prin metodele mai sus descrise.
 2. Clientul capata CCO in valoarea de 100 Ron in retea.
 3. La CCO in valoarea de 100 Ron se adauga comisioanele catre card si automat bancomatului unde se utilizeaza
 4. Clientul scoate banii trimisi, suma identica cu cea depusa initial.

 

 1. Rezumatul
 • Timpul necesar in folosirea CCOIN – ATMT – extrem de redus
 • Costurile zero in cele mai mutle cazuri – difera doar daca se vor cumpara CCOIN prin transfer bancar clasic
 • Documentele in CCOIN-NETWORK nu sunt necesare
 • Deplasarea redusa, prin o vasta varietate de metode de plata facand accesul la CCOIN foarte usor;
 • Iar la primire se pot accesa orice bancomat sau POS
 • Sustinerea inclusiv a comisionelor de extragere a banilor, aici banii trimisi sunt aceasi cu cei primiti.

Pentru a putea acoperii comisionele aferente tranzactiilor facute in AtmSuit (AtmPay, AtmTransfer, AtmXchange) la fiecare tranzactie factuta (dar nu mai mica de 1CCO sau mai mare de 100.000 CCO) inima blocului CCOIN va premina a 10a parte a sumei totale a tranzactiei si o va trimite in contul master a suitei Atm din CCOIN NETWORK. Acesta reprezentand 10% din suma tranzactiei va acoperii costurile de comisionare/logistica. In asemenea mod incat pe perioada lunga sa se poata auto-gestiona transformand CCOIN intr-un perpetuum-mobile al cryptotransferurilor.

Aceste sume preminate vor fii folosite si adaugate numai in 1/3-a care reprezinta cei 21 milioane CCOIN din fluxul tranzactional.

Toate aceste fapte, diferita fata de alte solutii de cryptomonede va sunt puse la dispozitie incepand cu perioada Beta, si va demonstreaza ca solutia noastra de transfer de bani, ATMT functioneaza si rezolva asa cum v-am pus mai devreme, 3 probleme majore alte sistemului clasic (Western Union, Moneygram, Westaco).

Un scenariu ideal avut in vedere este urmatorul:

Pentru un roman care face tranzactii in mod constant, poate creea un wallet CCOIN unde va atasa si un card propriu, iar acel card ar putea fii lasat unei terte persoane, unui membru de familie, asociat s.a.m.d. In acest caz transferul se realizeaza in cateva clipe imediat dupa alimentarea contului cu CCO, alimentarea cardului se face cu un singur click

Detaliile complete, prezentarea completa a scenariilor posibile dar si asistenta le veti gasi pe ATMT.RO, ATMTRANSFER.RO, dar si pe aplicatiile IOS si Android.

Serviciile vor fii oferite la nivel global, insa momentan ne limitam in perioada de Beta (de testare) timp de 6 luni, de la incheierea vanzarii, la Romania unde dezvoltam tehnologica din spatele CCOIN si vrem sa testam absolut tot pentru a oferii o experienta fara bug-uri si pe cat de posibil 100% functional.

In aceasta perioada de Beta, imediat dupa incheierea testului, sa facem disponibile un numar nelmitat de carduri.

Site-urile de profil, bloguri, campanii sau terti intereseati de aplicativitatea solutiei CCOIN pot sa ne contacteze in vederea trimiterii extra de carduri (in perioada Beta). Cardurile folosite de CCOIN sunt eliberate de o terta companie partenera si sunt eliberate sub sigla Visa si Mastercard, avand posibilitatea de a fii folosite in toata lumea, dar si cu limita cu mult superioara bancilor la extragerea de numerar sau la plata cumparaturilor, respectiv 10000 euro, cu posibilitatea, la cerere de a o marii.

Sistemul nostru de transfer de bani, prezentat pana acum, se bazeaza pe clienti in primul rand, cu nevoia de tranzactionare cat mai mare, una din principalele baze de crestere a unei cryptomonede fiind cererea si oferta. Ne bazam pe interesul pe care il trezim oamenilor ce pot vedea cu adevarat necesitatea schimbarii ce le va aduce numai beneficii si renuntarea la vechile sisteme, cu caractersticile invechite.

Siguranta oferita de nivelul marit de criptare, lipsa birocratiei (documentele necesare cerute de ceilalti competitori – bancile si serviciile clasice de transfer de bani) dar si comisioanelor, fac din ATMT si implicit din CCOIN. Solutia ideala la sistemul de transfer de bani clasic.

Referitor la cele spuse mai devreme vis-a-vis de eliberarea celor 1000 carduri, acestea se vor elibera numai catre adrese din Romania si vor fii livrate in maxim 48 de ore de la inscrierea in lista de comanda. Nu se fac favoritisme, primele 1000 de persoane care vor achizitiona un minim de 50 CCO, vor putea si cere eliberarea cardurilor in perioada Beta.

 

ATMPAY – ATMPAY.RO

 

Al doilea mare (principal) serviciu, denumit AtmPay, va fii folosit in scoul platilor cu discount (avand un minim de 5% sau mai mare), fara comisioane de nici o entitate din acest grup de afiliere, dinstre o persoana fizica sau juridica si o companie, a orice factura, in masura, in care aceastea este la una din companiiile afiliate AtmPay.

 

AtmPay – persoana fizica – platitor factura

 

Din punctul de vedere al unei persoane ce va folosi serviciile AtmPay.

Clientul acceseaza AtmPay (site-ul sau aplicatia), introduce datele persoane, reduse, de altfel la minim necesar sau in caz in care detine un cont, introduce datele de logare.

Si in acest caz, AtmPay, ca si AtmT beneficiaza de o foarte mare paleta de modalitati de plata.

Dupa achizitionarea CCO vor merge la pagina unde pot selecta compania afiliata unde au de efectuat plata.

Dupa selectarea campaniei, va fi afisat un formular unde se va completa un minim necesar de date, pentru a se putea identifica clientul/factura ce este achitata.

Orice factura indiferent de suma, ce se achita prin intermediul AtmPay se va aplica discount-ul de 5% din valoarea facturii, sau mai mult, depinzand de la companie la alta (discount de 5% este sustinut in totalitate de CCOIN, faca si compania are alt discount si acesta se va aplica).

La ultimul pas, tranzactia este confirmata, urmata de expedierea acesteia catre client pe email, aplicatie si telefon.

 

AtmPay – companie afiliata – receptor plati

 

Din perspectiva unei companii afiliate/persoane juridice ce se alatura serviciului AtmPay, se vor urma cativa pasi, dupa cum urmeaza:

Inregistrarea pe site cu datele de contact, numele companiei, adresa, nr. de telefon, adresa de email, CUI. Urmat de contactarea in maxim 24h, companiei de un reprezentant al CCOIN/AtmPay, care va prezenta un contract de afiliere, ce va fii semnat, conform legislatiei.

Dupa ce legatura dintre AtmPay – Compania X este creeata (contractual) se va atribuii un wallet CCOIN/ATMPAY, dedicat companiei, unde se vor colecta platile facutre de clienti si comisionul aferent.

Toate platile facute de clienti se vor regasii in wallet-ul companiei in CCOIN (conversia Ron se poate face indanta de asemenea) dar incluzand si ceri 5% (compania primeste spre exemplu 100Ron – in CCO, clientul plateste 95Ron in CCO) oferiti ca discount de AtmPay.

Suma din wallet-ul companiei se poate converti in Ron de indata ce aceasta se afla pe portofel (intarzieri in perioada Beta de maxim 24h) lucru ce va fii stabilit contractual.

Detaliile cerute clientilor, ca de exemplu: nume, nr factura, valoare, este stabilit tot contractual in prealabil, lucru conditionat de fiecare companie in parte.

Noi la CCOIN nu necesitam nici un detaliu personal si nici nu prelucram/stocam aceste date.

Din perspectiva interesului unei companii, acesta va fii stimulat si prin recompensarea dupa cum urmeaza:

In decursul a 30 zile, va fii calculat individual un comision, dupa cum exemplificam grafic:

 

A ziua 1 30 zile / TOTALUL PLATILOR CCOIN B ziua 30

C ziua 1 30 zile / VALORILE CCO PE EXCHANGE IN MEDIE D ziua 30

 • D – C = X
 • Unde X reprezinta suma cu care CCOIN a crescut in 30 de zile calculat dintr-o medie a valorii/CCO, calculat pe marile exchangere de cryptomonede.

Comisionul calculat fiecarei campanii, individual calculat se va aplica dupa formula

 • Z x X = Y
 • Unde y reprezinta suma de plata datorata cresterii CCOIN in cele 30 de zile de incasare facturi.

Din y se va calcula 25%, ce vor reprezenta comisionul acordat companiei prin afiliera si acceptarea platilor CCO, sprijinind CCOIN.

Un alt detaliu contractual important il reprezinta partea de promovare reciproca, noi la CCOIN vom promova pe site-urile, blogurile, aplicatiile dar si in social media, orice companie ce va semna afliliera cu noi, insa dupa o perioada de 30 de zile, de la semnarea contractului (perioada de proba) vom avea cerinta de promovare si de catre compania afiliata a AtmPay (mai multe detalii pe site).

Acest lucru va fii cerut dupa incheiera ciclului de 30 zile si intrarea in vigoare a contractului standard, ori pe site-ul/aplicatia companiei, ori prin tehnici standar (flyer, banner)

La sfarsitul perioade de 30 zile (ziua 1 de dupa) se vpr face calculele, o medie a preturilor CCO, o medie intre preturile zilnice afisate de marile exchangere de pe piata crypto (lista va fii disponibila pe site). Dar fara a depasii 30% din valoarea unei unitati CCO din ziua 1 (ziua primei plati).

Acest calcula va fii facut ciclic, la fiecare 30 zile, pentru a se evita crestera artificiala, bazata pe fluctualitatiile inerente de pe piata cryptocoin, precum si de posibilul interes al concurentilor de a afecta negativ moneda CCOIN (pentru protectia sistemului).

Dupa incheierea ciclului de 30 zile, se va face calculul in ziua 1 (de dupa), va fii transmis si companiei iar in maximum 24 ore ( ziua 2 de dupa ciclul de 30 zile) vom executa plata in CCO (in walletul CCOIN atribuit companiei).

Fiecarei companii partenere, vom atasa un card business, avand o limita de retragere cuprinsa intre un minim de 10000 euro la un maxim de 50000 euro, eliberat de o banca cu regim offshore, pentru a facilitata si usura accesul la bani si taxarea redusa.

Contractual se poate opta si pentru plata comisioanelor in sistemul bancar clasic (transfer bancar).

Cardul aferent companiei afiliate va fii de altfel lipsit de comisioane, la uzul acestuia, parte din beneficiile CCOIN. Dupa semnarea contractului si incheierea perioadei de proba (primele 30 de zile) in termen de 10 zile lucratoare va fi livrat si cardul aferent, conform intelegerii.

 

CCOIN: detalii si lamuriri

 

In privinta oricarei cryptomonede, baza acesteia (exceptand Bitcoin) o reprezinta o idee, aplicativitatea la solutionarea sau imbunatatirea unor servicii existente, insa relativ incomplete.

Desii in euforia, de dupa marea majoritate a cryptomonedelor aparute dupa Bitcoin, Litecoin, Dodge, Ethereum, au aparut enorm de multe crypto, insa cu lipsa transparentei, a o obiectivelor confuze, nerealizabile sau de ce a unor „porcarii fantasmagorice”, neputand sa fie realizate nici in 10 ani (vezi lista lor pe crypto fails).

Noi la CCOIN, abordam in concret si nu pe baza unor idei, ci pe fapte asa cum vor fii prezentate in totalitate, incepand de la lanseara ICO (initial coin offering) pana la fiecare partener, contract, schimbare in ceea ce priveste orice serviciu din reteaua CCOIN (CCOIN NETWORK) sau update.

Obiectivul CCOIN la nivelul CCOIN NETWORK, este unul in care incercam sa aducem sistemele clasice de plati de factura, de transfer de bani, la un standard marit, demn de secolul XXI.

Tintele noastre, cele de a eficentiza transferurile finaciare prin reducerea birocratiei, a comisioanelor foarte mari a timpului pierdut in sistemul actual si creeare unui mediu protejat, de altfel imposibil de fraudat (nivelul nostru de criptare este de 4 ori mai mare decat al bancilor in standardul actual), precum si cel de plati de facturi (ce beneficieaza de aceleasi calitati enumerate), sunt testate, realizabile si in proportie de 95% utilizabile, la momentul Beta de altfel 100% utilizabile, insa reduse temoporar ca nr. de tranzactii.

Mai jos vom enumera marea parte a acestora:

 • Instantanee – tranzactiile prin CCO, in sistemele AtmPay si AtmTransfer, vor procesa si incheia tranzactiile in sub o secunda. (acest lucru il vom garanta la terminarea perioadei Beta). Pot survenii mici intarzieri, datorate doar sistemelor de calcul si al conexiunii de internet.
 • Decentralizate – dupa incheierea Beta, AtmPay, AtmTransfer si multe din sistemele noastre for fii mutate de pe serverele termporare si prin decentralizare vor devenii global disponibile si utilizabile.
 • Anonimizate – CCOIN – NETWORK, cu absolut toate serviciile din cadrul retelei – AtmPay, AtmTransfer, exchangerul si orice alte servicii vor fii incluse, nu vor cere (necesita), colecta sau gestiona date personale.
 • Siguranta – CCOIN si sistemele pe care reteaua le va dezvolta sunt intangibile din pct. de vedere al fraudarii, nivelul de criptare de 512 bytes – fata de 128 bytes, cat al bancilor.
 • Gratuite – fara a avea „costuri ascunse”, toate comisioanele fiind automat preluate si platite de catre CCOIN NETWORK, pentru totalitatea tranzactiilor pe baza CCO (de la AtmPay, AtmTransfer, exchanger dar si cele de transformare a CCO in FIAT).
 • Transparenta – toate update-urile, de la parteneriate, afilieri, documente, contracte, bounty, orice modificare dar si valorile CCO pe celelalte exchangere vor fii publicate cat de repede pe site-urile noastre.
 • Nivel global – CCOIN va fii disponibila atat ca moneda incepand de la ICO catre orice perosana de orice nationalitate, dar si dupa Beta cu serviciile noastre AtmPay si AtmTransfer, si orice alt serviciu se poate dezvolta sub umbrela CCOIN. Decizia de a avea perioada Beta in Romania este pur subiectiva, creatorul si fondatorul CCOIN, S.A.M fiind roman.
 • Simplitatea in utilizare – Suportul nostru telefonic 24/24, asistentul virtual, graficele si vdeo demonstrativ nu lasa loc de dificultati indiferent de nivelul de pregatrie a celor ce utilizeaza serviciile noastre. Limitat in Beta exista posibilitatea ca in Bucuresti sa fie trimis chiar un agent ce poate lamurii orice problema.

 

Glosar

 

 • ATM – engl. bancomat (Automated Teller Machine) in CCOIN ->
 • ATMT – automating transferring money – automat transferand bani
 • AtmPay – denumirea serviciului de plata facturii (din CCOIN NETWORK)
 • AtmT – denumirea serviciului de transfer de bani (din CCOIN NETWORK)
 • CCO – prescutarea CCOIN – denumire simbol al CCOIN
 • Bounty – engl. recompensa – aici cu referire la sistemul de recomanpensare disponibil in CCOIN NETWORK.
 • Cryptocoin/Cryptomoneda – denumire din eng – data unei monede virtuale creeata in urma unor ecuatii matematica, fara a avea o existenta fizica – se tranzactioneaza strict online.
 • Ecosisteme – totalitatea sistemelor, legaturilor, tot ceea ce reprezinta CCOIN NETWORK.
 • Exchanger – eng. Schimb valutar – aici schimb valutar vazat pe cryptomonede.
 • FIAT – transformarea unei cryptomonede virtuale intr-una reglementata – USD, EUR, RON
 • WALLET – eng. Pagina alba – act initial referitor la o moneda virtuala, un rezumat al ceea ce respectiva isi propune, similar unui business plan.
 • SOLIDITY – Limbaj de programare logic, dezvoltat sub Ethereum
 • Beta – perioada de timp in care un sistem/program functioneaza limitat pentru a fi testat.
 • FUEL – engl. combustibil