Digital Gold lansează GOLD – un stablecoin ERC-20 ca variantă digitală a aurului

Criptomonedele și alte token-uri digitale au fost întotdeauna opusul banilor fiat din punctul de vedere al volatilității lor. Motivul acestor fluctuații de preț constă în faptul că monedele digitale nu au o susținere tangibilă. În ciuda faptului că monedele fiat nu mai sunt susținute de aur, prețurile lor sunt calculate încă în raport cu rezervele și activele pe care guvernul le deține, în timp ce valoarea activelor descentralizate este bazată doar pe deciziile din piață.

În întreaga istorie a omenirii, nu a existat nimic mai stabil decât aurul. Din cele mai vechi timpuri până în prezent, aurul continuă să fie unul dintre cele mai căutate metale prețioase. Astfel, este greu să găsești o modalitate mai fiabilă și mai stabilă de a acoperi inflația, decât să deții aur sau o monedă susținută de acest metal prețios. Mai mult, aurul continuă să fie recunoscut și acceptat în fiecare colț al lumii.

Acum, platforma blockchain Digital Gold preia cel mai vechi și stabil activ și-l aduce în era digitală prin lansarea token-ului ERC-20, GOLD, ce are la bază protocolul Ethereum, ce reprezintă chiar o versiune digitală a aurului.

GOLD nu reprezintă un nou sistem blockchain și nici un alt nou token. Este un activ digital susținut de aur fizic tangibil, ceea ce înseamnă, în primul rând, că prețul său prezintă o stabilitate foarte ridicată și nu este afectat de fluctuațiile pieței. Aurul propriu-zis este păstrat într-un seif deținut de BullionStar, o companie de holding de metale prețioase renumită pentru seifurile sale de înaltă securitate. Având sediul în Singapore, utilizatorii serviciului beneficiază de reglementări naționale mult mai favorabile dreptului de proprietate.

Există multiple aspecte pozitive pentru care deținerea de token-uri GOLD este mai avantajoasă decât cea a aurului fizic. Având o valoare egală cu aurul propriu-zis (1 GOLD este egal cu 1 gram de aur real), token-ul GOLD reprezintă el însuși un mod mai sigur de a stoca metalul prețios. De asemenea, faptul că este digital ușurează tranzacțiile, ceea ce înseamnă că deținătorii de GOLD pot tranzacționa aur real la fel de ușor ca oricare altă criptomonedă.

Platforma actuală ce susține tranzacțiile GOLD oferă cele mai mici comisioane de pe piață. Proprietarii de token-uri trebuie să plătească doar o taxă anuală de 0.99% pentru depozitarea fizică a aurului. Se presupune că echipa din spatele activului intenționează să stabilească o taxă și mai mică în viitorul apropiat.

Platforma Digital Gold permite oricărui utilizator să efectueze audituri întregului sistem, asigurându-se că token-urile GOLD emise sunt complet susținute de aur fizic prin contracte smart. De asemenea, GOLD poate fi lichidat oricând pentru fiat prin intermediul platformei.

Spre deosebire de alte stablecoin-uri, GOLD este legat de aur și nu de fiat. Aurul are una dintre cele mai scăzute volatilități ca valoare. Față de fiat, utilizatorii știu că valoarea aurului tinde să crească aproape întotdeauna pe termen lung.

Alte stablecoin-uri care sunt legate de fiat, cum ar fi USD sau EUR, sunt vulnerabile la schimbările economice care afectează jurisdicțiile responsabile de aceste monede. Aurul se comportă însă ca o marfă. Aproape întotdeauna valoarea sa crește și, în caz de probleme economice, oamenii tind să cumpere aur, crescând încontinuu valoarea sa.

Leave a comment