Băncile germane vor putea vinde și oferi custodie cripto

Băncile germane vor putea vinde criptomonede și oferi servicii de depozitare cripto conform unei noi legi, a fost menționat în cadrul unui articol publicat de către ziarul german, Handelsblatt.

Noul proiect de lege ce a fost înaintat parlamentului german în data de 29 noiembrie sub forma unui amendament adus celei de-a patra Directive Europene Împotriva Spălării de Bani, va intra în vigoare începând cu date de 1 ianuarie 2020. Conform știrilor, proiectul a conținut inițial specificația conform căreia băncile puteau să realizeze depozite de criptomonede doar prin intermediul serviciilor unor terți custozi.

Totuși, conform ultimei versiuni a legii, instituțiile financiare pot deține acum custodia asupra criptomonedelor în mod direct, după procurarea prealabilă de licențe potrivite, iar termenul limită pentru obținerea acestor licențe a fost de asemenea prelungit.

Sven Hildebrandt, partner al companiei de consultanță, Distributed Ledger Consulting, cu sediul în Hamburg, a lăudat promulgarea noii legi menționând că aceasta reprezintă un pas spre transformarea Germaniei într-un „paradis cripto”.

„Sistemul legislativ german joacă un rol de pionierat în cadrul procesului de reglementare a depozitelor de cripto” a afirmat Hildebrandt pentru Handelsblatt.

Unii experți din industria financiară din Germania sunt totuși îngrijorați cu privire la asigurarea protecției consumatorilor în contextul noii legi. Publicația Handelsblatt a citat din îngrijorările expertului german, Niels Nauhauser, conform cărora consumatorii ar putea fi ademeniți de către bănci să realizeze investiții în cripto, fără a înțelege însă în totalitate riscurile implicate, sfârșind astfel prin a pierde fondurile investite.

„Până acum, distribuția a putut fi realizată de către bănci doar prin intermediul unor obligațiuni specifice. Acum, instituțiile bancare trebuie să își informeze clienții cu privire la natura costurilor implicate precum și să le furnizeze informații cheie privind procesul de investire. Nu este însă necesar în cazul vânzărilor directe de Bticoin și co” a declarat Nauhauser pentru Handelsblatt.

Leave a comment